
Uvalde County Clerk 

MARRIAGE LICENSE 
FREQUENTLY ASKED QUESTIONS 

What do I need to do to get a marriage license? 

If you wish to apply for a marriage license in Uvalde County both applicants should come to the County 

Courthouse located at the comer of Main and Getty Streets, Uvalde, Texas. Our hours are Monday 

through Friday, 8:00 a.m. to 4:30 p.m. 


How much does a marriage license cost? 

Refer to the marriage license tab on the County Clerk's web site for the price. The fee shall be paid in 

cash prior to the issuance - positively no checks! 


What type of identification do we need? 

This office requires that proof of identity, and age of each applicant to be established by a certified copy 

ofthe applicant's birth certificate accompanied by a current photo ID which states the person's height, 

color of eyeslhair or by some certificate, license, or document issued by this state or another state, the 

United States, or foreign government be presented before the issuance of a marriage license. All types of 

current identification shall have a picture, height, color of eyeslhair. Proofof identity shall be in the 

English language or translated into the English language with translator's signature notarized, 

accompanied by the foreign language document Applicants will also need to provide their Social 
Security numbers before issuance of license. 

How long is a marriage license valid? 

A marriage license is valid for 90 days (Senate Bill 1317, Family Code Sec. 2.201, Effective 9/112013) 

from the date of issuance. After the expiration of90 days, if the marriage license has not been used it 

becomes invalid and the applicants must obtain a current one and repay the fee. 


Is there a waiting period after the issuance oftbe license before we can get married? 

The marriage ceremony may not take place during a 72-hour period immediately following the issuance 

of the marriage license unless: (1) an applicant is a member of the armed forces of the US and is on active 

duty (documentation needs to be presented at time ofapplyingfor ML); (2) or an applicant who is not a 

member of the armed forces of the US but performs work for the US Dept. of Defense as a department 

employee or under a contract with the dept. (documentation needs to be presented at time ofapplyingfor 

ML); (3) or an applicant who requests a Judge of Court (not .IP) for a written waiver permitting the 

marriage ceremony to take place during the 72-hour period immediately following the issuance of the 

marriage license; (4) applicants who complete a premarital education course described by Fe Section 

2.013. and who provides to the County Clerk a premarital education course completion certificate 
(documentation needs to be presented at time ofapplyingfor ML) indicating completion of the premarital 
education (Twogether in Texas) course not more than one year before the date the marriage license 
application is filed with the clerk. I 
Is there a waiting period after getting a divorce before I can apply for a marriage license? 

A license cannot be issued if either applicant has been divorced in any State within the last 30 days; 

unless they are remarrying or the 30 days is waived in the divorce decree (documentation needs to be 

presented at time ofapplying for ML). 
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Do I have to be a certain age before applying for a marriage license? I 
I 

If the applicant is 16 years ofage or older, but under the age of 18, the County Clerk shall issue the 
license if parental consent or Judicial approval is given as prescribed by law. Judicial approval is required 
for any marriage under 16. If the parents have been separated, the consent must come for the judicially 

I 
i designated managing conservator or guardian of the applicant's person (documentation needs to be 

I presented at time ofapplyingfor ML). Persons giving consent need to provide the same type of 
identification as the applicants. 

Where can I get married? 
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A Texas marriage license may be used anywhere in the United States, in most foreign countries (should 
~ confirm with that country prior to making plans) and on a cruise ship, airplane, and other means of 

transportation. 

I Where is my marriage license recorded? 

In the state of Texas your marriage license is recorded in the county where it was purchased. 
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This information is provided by the Uvalde County Clerk as a public service "as is" without warranty ofany kind. either expressed or implied. 
Every effort has been made to insure that the informatIon provided is correct. Uvalde County does not warrant the accuracy. authority. 
completeness. usefulness. timeliness. or fitness for any particular purpose ofthis information or services 


